De stikstof crisis heeft Flevoland en de andere 11 provincies al 1,5 jaar in de greep.

De stikstof crisis heeft Flevoland en de andere 11 provincies al 1,5 jaar in de greep. De crisis over stikstofuitstoot is door de coronacrisis even naar de achtergrond geraakt, maar veel ondernemers hebben hier elke dag last van.

De stikstof crisis heeft Flevoland en de andere 11 provincies al 1,5 jaar in de greep.


De crisis over stikstofuitstoot is door de coronacrisis even naar de achtergrond geraakt, maar veel ondernemers hebben hier elke dag last van. Dit komt doordat minister Landbouw, natuur en voedselkwaliteit (LNV) nog steeds haar toezegging voor het legaliseren van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) meldingen niet is nagekomen.


Doordat er nog geen legale vergunningen zijn worden de agrarische en industriƫle sector zwaar getroffen. Het heeft grote gevolgen voor ondernemers die een investering willen doen in hun bedrijf. Banken blokkeren kredieten en geven geen nieuwe leningen meer aan die bedrijven die nog niet de juiste vergunningen hebben.


Wat ooit legaal was, is sinds mei 2019 illegaal. Dit moet de minister van LNV snel goedmaken!


De Flevolandse VVD heeft gedeputeerde Hofstra opgeroepen de Minister aan haar toezegging te houden. Als agrarische provincie moet Flevoland een duidelijk signaal afgeven dat het zo niet langer kan.


Een landelijke oplossing moet er volgens VVD Flevoland dan ook snel komen.


Dit geeft onze ondernemers weer ruimte om te investeren in hun toekomst.