Fractievoorzitter Jan de Reus kandidaat voor de Tweede Kamer

Jan de Reus heeft zich kandidaat gesteld voor de Tweede Kamerverkiezingen. Op vrijdag 11 november heeft de VVD haar conceptkandidatenlijst gepubliceerd. Hij staat daarin op 55e plek. Jan de Reus is in het dagelijkse leven Interim-manager en is getrouwd en heeft 4 volwassen kinderen en inmiddels een kleinzoon.

“ Flevoland is een prachtige provincie. De afgelopen jaren heb ik me met hart en ziel ingezet voor de provincie als fractievoorzitter in Provinciale Staten. Nu krijg ik de mogelijkheid om Flevoland te vertegenwoordigen in Den Haag. Ik ben blij en trots dat ik op zo’n mooie en sterke lijst mag staan “ , aldus Jan de Reus

Jan de Reus was  van maart 1991 tot begin 2002 in Rotterdam lid van de deelraad Hillegersberg-Schiebroek, en daarbij vanaf maart 1994 tevens Fractievoorzitter.
Sinds maart 2011 is hij lid van Provinciale Staten in Flevoland en vanaf mei 2011 Fractievoorzitter.

Van 22 november tot 2 december mogen leden van de VVD reageren op de kandidatenlijst. Deze is definitief als meer dan de helft van de leden een stem uitbrengt. Wanneer de minimale opkomst niet wordt gehaald, neemt het bestuur op 10 december een besluit over de kandidatenlijst.

De verkiezingen zijn op 15 maart 2017.

Hierbij de link naar de volledige lijst